Τμήμα βιβλιοθήκης

Η βιβλιοθήκη της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης ειδικεύεται σε θέματα τέχνης. Διαθέτει περίπου 2.500 τίτλους ελληνικών και ξένων βιβλίων. Εμπλουτίζεται συνεχώς με αγορές αλλά και δωρεές μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας.
Η βιβλιοθήκη της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης προορίζεται κυρίως για χρήση από το επιστημονικό προσωπικό του, αλλά και από ερευνητές και φοιτητές. Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 2 αναγνώστες.
Λόγω του χαρακτήρα της, δεν αποτελεί δημόσια βιβλιοθήκη ανοικτή στο ευρύ κοινό και δεν αποτελεί δανειστική βιβλιοθήκη. Οι εξωτερικοί αναγνώστες μπορούν να την επισκεφτούν από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00-14:00.
Οι πολύτιμες συλλογές της βιβλιοθήκης καλύπτουν τα ακόλουθα θέματα: ελληνική και ξένη ιστορία και τέχνη, Βυζαντινή τέχνη, Έλληνες και ξένοι ζωγράφοι, ποιητικές συλλογές, τεχνοτροπίες, μουσεία του κόσμου αλλά και εγκυκλοπαίδειες σχετικά με την τέχνη. Σημαντική μάλιστα, είναι η θεματική ενότητα που υπάρχει γύρω από την Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά. Περιλαμβάνει, βιβλία με ιστορικά μνημεία, ποιήματα, εικόνες και ιστορικές αναφορές.
Το υλικό της βιβλιοθήκης είναι ταξινομημένο κατά θέματα. Η εύρεση των βιβλίων γίνεται με βάση τον τίτλο του βιβλίου. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση στο Αρχείο Βιβλιοθήκης μέσω του παρακάτω link: https://www.corfuartgallery.com/library/?fbclid=IwAR0K0yvz9wbsZA2xnBoLluRKSodCPOF47XXiHFgI3jxFo_uJyPjBZ27tYKw