Το κτίριο.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη βρίσκεται στην οδό Ι. Θεοτόκη 77, κοντά στο πολυσύχναστο λιμάνι της Κέρκυρας.  Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή της και αποτελείται από 5 επίπεδα, 600 τ.μ συνολικά.

Η κατασκευή και ο εξοπλισμός του είχε εξ’ αρχής στόχο να εξυπηρετήσει τις σημερινές μουσειακές ανάγκες, για το λόγο αυτό αξιοποιήθηκαν οι σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, κλιματισμού, φωτισμού, αποθήκευσης και συντήρησης. Το μεσαίο επίπεδο, που αποτελεί και την είσοδο στην Πινακοθήκη, θα φιλοξενεί τις περιοδικές εκθέσεις, καθώς και πωλητήριο συλλεκτικών αντικειμένων και έργων τέχνης.

Στον ίδιο όροφο προσφέρεται επίσης χώρος για την οργάνωση εκδηλώσεων, καθώς διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό (projector, DVD, φορητούς υπολογιστές, σύνδεση στο internet).Στα υπόλοιπα επίπεδα στεγάζονται τα έργα της μόνιμης έκθεσης, η οποία αποτελείται από τις εξής αίθουσες: “19ος αιώνας”, “α’ μισό 20ου αιώνα”, “β’ μισό 20ου αιώνα”, “Σύγχρονη ζωγραφική - νέοι καλλιτέχνες 21ου αιώνα”, Αίθουσα χαρακτών, Αίθουσα Σπύρου Αλαμάνου.

Οι αποθήκες των έργων με το εκθετήριο, η βεράντα κι ένας μικρός κήπος συμπληρώνουν τους χώρους της Πινακοθήκης.