ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΓΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
05/06/2013-01/07/2013

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΓΙΝΟΥ

«Στην κερκυραϊκή ζωγραφική που καταμετρά παράδοση αιώνων, οι επιλογές των δημιουργών εστιάζονται κυρίως στην απεικόνιση των προικισμένων σε ομορφιά τοπίων, αλλά και την παρουσίαση προσωπογραφιών με επίκεντρο πάντα την ρεαλιστική απόδοση.

Ένα πλήθος καλλιτεχνών επιδίδονται έως και σήμερα με πάθος στην ζωγραφική της υδατογραφίας και της ελαιογραφίας.

Κάθε φωνή που αποκλίνει σε μία πιο αφαιρετική αντιμετώπιση και με ποικίλους τεχνικούς τρόπους αποτελεί ένα φαινόμενο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Η ζωγραφική της κ. Αγγελικής Παργινού προσεγγίζει με ευαισθησία ένα κόσμο ονειρικό, όπως συναντάμε στην φύση, αλλά και στις ωραίες ανθρώπινες στιγμές και τον αποδίδει ζωντανά μεσώ της χρήσης του χρώματος». 

Με αυτά τα λόγια η Μαρία Μελέντη, Ιστορικός Τέχνης και επιμελήτρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας παρουσιάζει την ζωγράφο Αγγελική Παργινού έργα της οποίας εκτίθενται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη (Ι. Θεοτόκη 77 Δευτ - Παρ 9:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00 ) από τις 5 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου.

Η Αγγελική Παργινού – Τσιώτση είναι μέλος της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης, έχει λάβει μέρος σε όλες τις ομαδικές εκθέσεις της ΕΙ.ΚΕ καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις Κερκυραίων ζωγράφων.

Από τον Απρίλιο 2010, έργα της εκτίθενται στη διαδικτυακή Gallerie του Λονδίνου Saatchi online. 

Έργα της βρίσκονται στη δημοτική πινακοθήκη Κέρκυρας, στην κερκυραϊκή πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Αγγλία, την Αυστρία και την Μάλτα