ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΟΛΓΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
09/04/14 – 14/09/14

 

Η Όλγα Καποδίστρια γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά από τα μαθητικά της χρόνια ζει και εργάζεται στην Κέρκυρα, τόπο καταγωγής της.

Από το 1992 έως το 2011, διατηρούσε εμπορικές επιχειρήσεις «ειδών εσωτερικής & εξωτερικής διακόσμησης κατοικιών και επαγγελματικών χώρων», καθώς και βιοτεχνία παραγωγής «διακοσμητικών και αρωματικών κεριών» που απασχολούσαν αρκετούς εργαζόμενους.

Τα πρώτα βήματα στην ζωγραφική τα πραγματοποίησε ως μαθήτρια του Λυκείου, εκθέτοντας μάλιστα τα πρώιμα έργα της σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στη ζωγραφική, έχοντας λάβει μέρος σε διάφορες ομαδικές και ατομικές Εκθέσεις στην Κέρκυρα. Ζωγραφίζει με λάδι σε καμβά χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνοτροπίες, αλλά το «σήμα κατατεθέν» της είναι η αποτύπωση των παλαιών γνωστών σε όλους μας κινούμενων σχεδίων του Disney σε καμβά, με δεξιοτεχνία, υπομονή και ακρίβεια, δημιουργώντας έργα τα οποία απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας.

 Η πρώτη της - αυτής της θεματολογίας - ατομική έκθεση με τίτλο «Ο Μαγικός Κόσμος του Σκρουτζ», πραγματοποιήθηκε από 21 Σεπτέμβριου - 13 Οκτωβρίου 2011 στην Πινακοθήκη του Δήμου Κερκυραίων, λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές.

Από το 2013 είναι μέλος της «Εικαστικής Κερκυραϊκής  Ένωσης» (ΕΙ.Κ.Ε.) λαμβάνοντας μέρος στις ομαδικές εκθέσεις που διοργανώθηκαν το ίδιο έτος.

Επίσης τα δύο τελευταία χρόνια έχει λάβει μέρος και στις εκθέσεις:

  • Από 30 Ιανουαρίου - 4 Φεβρουάριου 2012, στην ομαδική έκθεση που διοργάνωσε η «Εικαστική Ομάδα για το Περιβάλλον» στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας με θέμα: «Ωδή στις Ομορφιές της Κέρκυρας».    
  • Από 5 – 6 Οκτωβρίου 2013 στην Ιόνιο Βουλή, στο 2ο Φεστιβάλ Υδατογραφίας στην Κέρκυρα στο πλαίσιο των Κερκυραϊκών εκδηλώσεων «Ρώσικη Εβδομάδα», με την συμμετοχή της Σχολής Υδατογραφίας του Σεργκέι Ανδριάκα (Μόσχα).
  • Από 9 – 11 Αυγούστου 2013 στην Ιόνιο Βουλή, στην Έκθεση Ζωγραφικής Ουκρανικής Τεχνοτροπίας Petrikivska & Κερκυραϊκής Φύσης.
  • Από 15 - 31 Μαΐου 2013, στην 24η Πανεπτανησιακή Έκθεση Ζωγραφικής στην Λευκάδα.
  • Από 20 – 24 Φεβρουαρίου 2014, στην Ομαδική Έκθεση της ΕΙ.Κ.Ε. με θέμα το Καρναβάλι.

Η Όλγα Καποδίστρια δραστηριοποιείται επίσης με τα κοινά, είναι Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κέρκυρας, Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και μέλος σε πολλούς Συλλόγους και Επιτροπές που ασχολούνται με τον Πολιτισμό και τον καλλιτεχνικό χώρο γενικότερα. Διδάσκει επίσης στα ΙΕΚ, Εικαστικές Τέχνες.

Είναι μητέρα δυο παιδιών.