ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΔΥΛΑ
01/07/15 – 17/08/15

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΔΥΛΑ

 

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου πέρασε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια. Αποφοίτησε από το Λύκειο Θηλέων Κερκύρας.
Αποφοίτησε από τη Σχολή Βιβλιοθηκονομίας στην Αθήνα και εργάστηκε ως βιβλιοθηκάριος στο τμήμα Νεοελληνικών και Βυζαντινών σπουδών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών επί 3 έτη.
Εν συνεχεία εργάστηκε επί σειρά ετών στα Γραφεία Εμπορικών Συμβούλων της Ελληνικής Πρεσβείας Βρυξελλών και Μαδρίτης.
Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες πιάνουν αρκετούς τομείς και ανατρέχουν αρκετά χρόνια πίσω. Ασχολείται με κάθε είδους χειροτεχνήματα και ειδικά σε ό,τι είχε σχέση με τη ζωγραφική, πάνω σε ξύλο, μετάξι, ύφασμα, τεχνικές ντεκουπάζ, παλαίωσης κ.λ.π.
Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολήθηκε πιο σοβαρά με τη ζωγραφική και συγκεκριμένα με υδατογραφία και λάδι. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στα καλλιτεχνικά εργαστήρια διαφόρων ζωγράφων στην Ισπανία, όπως Nina Navarro, στο εργαστήρι της οποίας μετέβη επί σειρά ετών, επίσης της ζωγράφου Angeles de la Borbolla και  Javier Zorrilla. Είναι μέλος του Συλλόγου ζωγράφων της πόλης Tres Cantos (Madrid) καθώς και του Συλλόγου ζωγράφων ακουαρέλας της Μαδρίτης (AEDA).Τα θέματα που επιλέγει είναι κυρίως βγαλμένα από τη φύση.  Τα χρώματα που χρησιμοποιεί είναι ζεστά και τα έργα της αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

2011 (Μάιος) : Ατομική έκθεση ζωγραφικής στο εστιατόριο Óleo της Μαδρίτης.

2011, 2012, 2013, 2014 : Συμμετοχή σε συλλογικές εκθέσεις ζωγραφικής στο πολιτιστικό κέντρο της πόλης Tres Cantos της Μαδρίτης.

2013 (Αύγουστος) : Ατομική έκθεση ζωγραφικής στην Ιατροχειρουργική  Εταιρεία Κέρκυρας, υπέρ του «Ιατρείου» Κέρκυρας.

2015 (Ιούνιος): Συμμετοχή σε συλλογική έκθεση ακουαρέλας στην έδρα του Συλλόγου ζωγράφων ακουαρέλας Μαδρίτης (AEDA).

2015 (Ιούλιος): Συμμετοχή σε συλλογική έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου ζωγράφων της πόλης Tres Cantos.