ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΛΕΥΚΑ ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
20/05/15 – 29/06/15

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΛΕΥΚΑ ΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ

Η Λεύκα Αγιαννίδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πολιτικός μηχανικός και η αγάπη της για το σχέδιο, τη ζωγραφική και τις κατασκευές ξεκίνησε από μικρή ηλικία.

Αρχικά πήρε μαθήματα σχεδίου, ενώ στη ζωγραφική μαθήτευσε δίπλα σε καταξιωμένους ζωγράφους όπως τον Κωνσταντίνο Παλιάν, τη Χριστίνα Μποκούρ, το Χρήστο Λελούδη. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα κατασκευής κοσμήματος στη ΧΕΝ Θεσσαλονίκης και σε μια ιδιωτική σχολή.

Η αγάπη της για την Κέρκυρα είναι μεγάλη, οι δεσμοί της πολύ δυνατοί, με αποτέλεσμα να περνά μεγάλα χρονικά διαστήματα στο νησί όσο οι υποχρεώσεις της το επιτρέπουν. Η χρόνια επιθυμία της να εκφραστεί εικαστικά στην Κέρκυρα είχε ως αποτέλεσμα τη συνεργασία της με την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και την πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, είναι καταξιωμένο στέλεχος στην τεχνική υπηρεσία μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου με Πανελλαδική δραστηριότητα.

Το ζωγραφικό της έργο εκφράζεται κυρίως με λάδι και ακρυλικό σε καμβά.

Ασχολείται επίσης με την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Με γνώμονα την αισθητική, με ερέθισμα τη φαντασία και με επιλογή ποιοτικών υλικών, το αποτέλεσμα αναδεικνύει το στίγμα της δημιουργού δίνοντας έμφαση στην πρωτοτυπία. Τα κοσμήματα με το brand name "Λεύκα" βρίσκονται σε επιλεγμένα καταστήματα.

Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις όπως στο Porto Carras στη Χαλκιδική, στο Remezzo του Δήμου Καλαμαριάς, στη γκαλερί MYRO, στη Μονή Λαζαριστών και στο σύλλογο Ελλήνων δημιουργών.