ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΟΝΤΗ
10/04/06 - 12/06/06

Ο Άγγελος Κόντης, ο Κερκυραίος υδατογράφος, προβάλλεται ξανά στον τόπο του, στην νέα περιοδική έκθεση της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Κυρίαρχο θέμα, όπως πάντα στα έργα του, το κερκυραϊκό τοπίο – τα χωριά, η παλιά πόλη, οι πλατείες, τα καντούνια.

Όλα απαλλαγμένα από τις λεπτομέρειες και ανεπτυγμένα μέσα στο φως και την υγρασία. Η επιφάνεια του χαρτιού καλυμμένη με έντονα και ζεστά χρώματα, σε μια απόπειρα να αποδοθεί η ουσία της κερκυραϊκής φύσης μέσα από μια φευγαλέα ματιά.

Ο Άγγελος Κόντης, όπως έχουν αναφέρει πολλοί κριτικοί και ιστορικοί τέχνης, είχε και το ταλέντο και την επιμονή που χρειαζόταν για να αποδώσει στα έργα του λυρισμό και εξπρεσιονιστικό τρόπο γραφής. Στην έκθεση αυτή, τα περισσότερα έργα είναι υδατογραφίες, με θεματογραφία τα τοπία και τη φύση της Κέρκυρας.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν τρεις προσωπογραφίες και ένα τοπίο σε ελαιογραφία, καθώς και μια προσωπογραφία με κάρβουνο, η οποία αποτέλεσε και την εργασία του Κόντη για την εισαγωγή του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών. Το μεγαλύτερο μέρος των πινάκων ανήκει στον ανιψιό του Κόντη, Άγγελο Λίβερη, με του οποίου την πρωτοβουλία και την στενή συνεργασία, πραγματοποιήθηκε αυτή η περιοδική έκθεση.