ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΑΛΑΜΑΝΟΥ
14/12/05 - 31/03/06

Στην πρώτη της περιοδική έκθεση η ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ παρουσιάζει με χαρά και τιμή την πορεία όλου του έργου του Σπύρου Αλαμάνου: από τη λαϊκή ζωγραφική του, τα ανάγλυφα, τα κολάζ, τα γλυπτά, μέχρι και τις πιο πρόσφατες συνθέσεις του, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό.

Για τις δημιουργίες του έχει χρησιμοποιήσει μια ανεξάντλητη σειρά υλικών, τεχνικών και μέσων. Από το σύνολο των έργων που ανήκουν στην συλλογή της Πινακοθήκης, επιλέχθηκαν για την αναδρομική αυτή έκθεση τα πιο αντιπροσωπευτικά κάθε δημιουργικής του περιόδου.

Η τοποθέτηση των έργων - την οποία με προσωπικό μεράκι και κόπο ανέλαβε ο κ. Μιχάλης Βραδής - έγινε με σκοπό να δημιουργηθούν ενότητες με βάση το υλικό και την τεχνική, τονίζοντας έτσι περισσότερο την ικανότητα και ευκολία του καλλιτέχνη να πειραματίζεται με τα διάφορα εικαστικά μέσα και να εξελίσσεται.

Ο Αλαμάνος έχει δημιουργήσει επίσης μια σειρά χαρακτικών, ορισμένα από τα οποία ανήκουν στη συλλογή της Πινακοθήκης και βρίσκονται στην αίθουσα χαρακτών της μόνιμης έκθεσης.