ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΡΙΑ ΚΟΜΙΑΝΟΥ
19/06/06 – 28/08/06

Στους τοίχους της Πινακοθήκης η χαρακτική της Άριας Κομιανού ξετυλίγει την ιστορία μιας άνοιξης: πουλιά και λουλούδια, καρποί δέντρων σε γυάλινα μπουκάλια και πεταλούδες μετασχηματίζουν το εσωτερικό όραμα της χαράκτριας. Ένας ανάλαφρος συμβολισμός ξεπηδά μέσα από εικόνες οικείες.

Εικόνες που δεν είναι απλές απεικονίσεις της δικής μας πραγματικότητας, αλλά πίσω τους ξεπροβάλλει ένας καινούριος κόσμος, ο δικός της κόσμος – απέριττος, αφαιρετικός και ταυτόχρονα τόσο πλούσιος σε νοήματα και ευαισθησία. Τα χαρακτικά της κρύβουν μια αρχέγονη ομορφιά πίσω από τη λακωνική γλώσσα του χρώματος.

Μαύρες, λευκές και κόκκινες αναμείξεις απλωμένες με αρμονία σε μεγάλες επιφάνειες. Όλες λιτές αποτυπώσεις ξύλου. Την κυριαρχία του σκοτεινού φόντου έρχεται να κλονίσει η τρυφερότητα του θέματος. Μια άνοιξη που γεννιέται σε ολάνθιστους κήπους, ένα περιστέρι που πετά δίπλα σε κόκκινο ήλιο, ένα μαύρο πλαίσιο που φυλακίζει ένα λουλούδι. Ζεστές κόκκινες γραμμές και φόρμες φωτίζουν τους ασπρόμαυρους όγκους. Αλλάζουν τη σύνθεση και τη διάθεση. 

Ένα σύνολο τέτοιων έργων επέλεξε η Άρια Κομιανού για την περιοδική έκθεση της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, παρουσιάζοντας την επίμονη και υπομονετική προσπάθεια χρόνων να αποκαλύψει μιαν άλλη διάσταση αυτού του κόσμου. Χρησιμοποιεί το θέμα σαν αφορμή για να διαμορφώσει την ουσία της ιδέας. Και μας προκαλεί όχι απλά να δούμε και να σκεφτούμε, αλλά κυρίως να νιώσουμε, να ανακαλύψουμε, όπως κι εκείνη, τη δική μας αλήθεια