ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΚΑΡΛΑ ΜΠΕΛΛΟΥ
10/09/07 – 05/11/07

Όταν τα έργα του Λουκά Σταύρου και της Κάρλα Μπέλλου συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη χαιρετήθηκαν αμήχανα και στάθηκαν σε δύο αντικρινές όχθες. Στη μια μεριά τα έργα του Σταύρου, βαριά από το χρώμα και τη σιωπή του τοπίου και στην άλλη, τα έργα της Μπέλλου, με χρώματα και πρόσωπα και λουλούδια που φωνάζουν χαρούμενα και δυνατά.

Κι αφού κοιτάχτηκαν για ώρα πολλή κατάλαβαν ότι δεν υπήρχε κάτι ανάμεσα τους να τα χωρίζει και ότι οι δύο όχθες πάνω στις οποίες πάταγαν ήταν τελικά η ίδια γη: η Φύση κι η Ζωή. Κι ότι αυτό που υπήρχε γύρω τους μπορούσε να έχει δυο διαφορετικές όψεις, μια κραυγαλέα και αισιόδοξη ζωντάνια, αλλά και μια σιωπηλή, επαναστατική δύναμη, ικανή να διακρίνει την ασχήμια και να την καταστρέψει.

Οι δύο καλλιτέχνες, με μια αυθεντική ματιά απέφυγαν την εξιδανίκευση και εγκλώβισαν στα έργα τους την δική τους αλήθεια. Μια σειρά καινούριων έργων της Κάρλα Μπέλλου και ένα μέρος από το σύνολο των έργων του Λουκά Σταύρου με θέμα το κερκυραϊκό τοπίο, αποτελούν την έκθεση της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, και αποδίδουν ένα φόρο τιμής στη φύση και τη ζωή.