ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ
19/07/10 – 13/09/10

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη αναλαμβάνει για δεύτερη φορά να παρουσιάσει έργα του αναγνωρισμένου Κερκυραίου ζωγράφου Ιωάννη Καβάσιλα. Οι πίνακες του Ι.  Καβάσιλα μαγνητίζουν το βλέμμα του θεατή και τον οδηγούν αμέσως στον κόσμο τους. Στην παρούσα έκθεση παρουσιάζονται έργα τριών ενοτήτων.

Την πρώτη ενότητα αποτελούν, ελαιογραφίες με φωτεινά χρώματα στις οποίες, τα θέματά του απεικονίζονται με αρκετή λεπτομέρεια  ώστε να γίνουν ρεαλιστικά. Ο ιμπρεσιονισμός που τον χαρακτηρίζει αποκτά δική του "φωνή" και μας περιγράφει την πραγματικότητα. Στην δεύτερη ενότητα κυριαρχεί ο κυβισμός. Ο οποίος αποτελείται από μια αξιόλογη σειρά "μοντέρνων έργων" , στην οποία οι έντονοι χρωματικοί τόνοι που έχουν χρησιμοποιηθεί δημιουργούν ένα νέο φανταστικό περιβάλλον.

Ο Ι. Καβάσιλας τολμά και ανατρέπει τους κλασικούς κώδικες της ζωγραφικής και αποτυπώνει με έναν ξεχωριστό τρόπο την πραγματικότητα. Στην ενότητα των σχεδίων (κάρβουνο) που ολοκληρώνουν αυτή την έκθεση, παρουσιάζονται τα παλιά εργοστάσια των περιοχών Μαντουκίου και Γαρίτσας. Μέσα από αυτά τα σχέδια ας ταξιδέψουμε και ας γυρίσουμε πίσω, πίσω σε μια Κέρκυρα η οποία αποτελούσε  σημαντικό κέντρο εμπορίου