ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΑΡΙΑ ROZARIA NEGLIA
22/02/10 – 12/04/10

Σε μια έκθεση ζωγραφικής, μια τυχαία συνάντηση δύο φαινομενικά ξένων και ασύνδετων προσεγγίσεων, μπορεί να αποκαλύψει μια τόσο στενή σχέση μεταξύ τους, που να καταρρίψει κάθε αισθητική ή επιστημονική προσταγή.

Πώς να χωρέσουν στον ίδιο τοίχο ρεαλιστικές αποδόσεις και αφηρημένες συνθέσεις; Ποια εσωτερική δύναμη μπορεί να τις κρατήσει ενωμένες; Τα έργα της Κάρλας Μπέλλου και της Μαρίας Neglia, βρήκαν αυτόν το δεσμό και αλληλοσυμπληρώθηκαν. Η Φύση και ο Άνθρωπος είναι οι έννοιες που ολοκληρώνουν μιαν αρχαία κοσμογονία με εικαστικούς όρους.

Οι συνθέσεις μεικτής τεχνικής της Κάρλας Μπέλλου, έχουν ως βασικά μοτίβα τα τέσσερα στοιχεία της φύσης – γη, νερό, αέρας, φωτιά – ενώ το ανθρώπινο στοιχείο που απουσιάζει εντελώς από τα έργα της, έρχεται να το συμπληρώσει η Μαρία Neglia με την σχολαστική εντρύφηση της στις αναγεννησιακές μορφές.

Κορίτσια με κορδέλες στα μαλλιά, σώματα με ανάλαφρη κίνηση και έναν εσωτερικό φωτισμό μπλέκονται στα χρώματα της γης και του νερού κι αιωρούνται στο φύσημα του ανέμου. Η μελαγχολική τους διάθεση αναπηδά στο κάλεσμα της ολοζώντανης φύσης.