ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΤΣΟΥΚΗ
02/05/11 – 27/06/11

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη έπειτα από πέντε έτη συνεχούς ανοδικής πορείας, προχωρά με συνέπεια και πετυχαίνει έναν από τους σημαντικότερους στόχους της, την ανάδειξη των Κερκυραίων καλλιτεχνών. Θεώρησε υποχρέωσή της, να παρουσιάσει την αείμνηστη Κερκυραία ζωγράφο Κατερίνα Ματσούκη, με σκοπό να την καταστήσει "γνωστή" στο κερκυραϊκό κοινό.

Το έργο της, κινείται στο πλαίσιο της χειρονομιακής ζωγραφικής, οι αναφορές σε στοιχεία του υπαρκτού κόσμου είναι έμμεσες και γίνονται με την αφαιρετική χρήση του χρώματος. Ωστόσο, οι βίαιες πινελιές κόκκινου και μαύρου που υπάρχουν στα έργα της τονίζουν τις φιγούρες με ρεαλιστικές λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να ανυψώνουν τη χειρονομιακή διαδικασία της ζωγραφικής.

Στην παρούσα έκθεση το φιλότεχνο κοινό θα αντικρίσει μια σειρά από χάρτινα, αλλά ολοζώντανα πρόσωπα, κάποια από τα οποία είναι παράξενα, ασυνήθιστα και ίσως ανεξήγητα. Όλα όμως, έχουν ένα σαφή κεντρικό άξονα, την εξπρεσιονιστική γλώσσα. Η Κατερίνα Ματσούκη, άφησε πίσω της ένα καταπληκτικό και πλούσιο έργο, το οποίο οι Κερκυραίοι οφείλουν να γνωρίσουν.