ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΕΝΝΑ, SUZIE CARD CLARKE
04/07/11 – 29/08/11

Μια ακόμη περιοδική έκθεση με μεγάλο ενδιαφέρον πρόκειται να φιλοξενήσει η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, παρουσιάζοντας στο κοινό έργα δυο σύγχρονων ζωγράφων της Ειρήνης Πέννα και της Suzie Card Clarke.

Η Ειρήνη Πέννα επηρεασμένη από τον «Βασιλιά του παιχνιδιού», το σκάκι δημιουργεί έργα από σινική μελάνη και μεικτή τεχνική. Μέσα από τα έργα της ζωντανεύει το «πρόσωπο» του Βασιλιά και της Βασίλισσας και αρχίζουν πλέον οι διάλογοι, οι μονόλογοι, οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι προκλήσεις.

Η ζωγράφος ως «βασίλισσα» του έργου της κερδίζει τη ζωγραφική αυτή παρτίδα με μια εξαιρετική κίνηση ματ, η οποία αναδεικνύει τα έργα της. Το έργο της ζωγράφου Suzie Card Clarke γίνεται κατανοητό χάρη στο ότι είναι παραστατικό και σαφές.

Στην συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζει ακουαρέλες και έργα με την τεχνική του φωτομοντάζ. Και στις δύο κατηγορίες επιλέγει να παρουσιάσει καθημερινά θέματα της ζωής μας και τοπία. Το προσωπικό ύφος, οι τεχνικές και το χρώμα αποτελούν στοιχεία μέσα από τα οποία οι ζωγράφοι δίνουν το δικό τους στίγμα στα έργα τους.