ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
23/09/13 – 31/10/13

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη με ιδιαίτερη χαρά, παρουσιάζει έργα του ζωγράφου Κώστα Γραμμένου. Η έκθεση περιλαμβάνει 28 έργα τα οποία διατηρούν ακέραια τη δύναμη της αθωότητας και τον αυθορμητισμό της έκφρασης. Στα έργα του παρουσιάζει θέματα από φύση.

Επίσης, σε πολλά από  αυτά τα ζώα έχοντας εμφανή τα σημάδια των ανθρώπινων συναισθημάτων προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Σημαντικό στοιχείο της έκθεσης αποτελεί η ανάδειξη και η προβολή της Παγκόσμιας ημέρας των ζώων (4 Οκτωβρίου) και η ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς αυτά,  μέσα από τα έργα του Κώστα Γραμμένου.

Παγκόσμια ημέρα των ζώων

Από το 1931 μέχρι σήμερα αυτή η ξεχωριστή μέρα για τους απανταχού ζωόφιλους αποκτά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με εορταστικές εκδηλώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου και με τη συμμετοχή ζωοφιλικών οργανώσεων και χιλιάδων ανθρώπων.

Το 1931 στη Φλωρεντία γιορτάστηκε για πρώτη φορά η παγκόσμια ημέρα των ζώων. Στόχος όσων διοργάνωσαν εκείνη την πρώτη εκδήλωση ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου ως προς τα ζώα, άγρια και ήμερα.

Η 4η Οκτωβρίου είναι η μέρα που γιορτάζεται η μνήμη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, τον οποίο η Καθολική Εκκλησία έχει ανακηρύξει προστάτη των ζώων. Έτσι, ήταν φυσικό η ημερομηνία αυτή να επιλεγεί ως η παγκόσμια ημέρα των ζώων.