ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΡΟΚΙΔΗ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
05/09/11 – 14/11/11

Δυο Κερκυραίοι καλλιτέχνες, η Αναστασία Κροκίδη και ο Θεόφιλος Γραμμένος συναντιούνται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, για να παρουσιάζουν τα έργα τους στο φιλότεχνο κοινό.Η αξιόλογη ζωγράφος Αναστασία Κροκίδη, επιλέγει να παρουσιάσει έργα που καλύπτουν τη περίοδο δημιουργίας των τελευταίων επτά χρόνων.

Στην παρούσα έκθεση συγκεντρώνει έργα μεσαίων και μεγάλων διαστάσεων, ακρυλικά σε καμβά και χαρτί αυτής της περιόδου (2003-2010). Το ζωγραφικό έργο της Αναστασίας Κροκίδη χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη προσωπική γραφή. Η ζωγραφική της είναι ανθρωποκεντρική και έντονα αφηγηματική. Τα χρώματα στα έργα της συνυπάρχουν για να δώσουν μια απόλυτα ισορροπημένη έκφραση ομορφιάς.

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι η καλλιτέχνης έχει ασχοληθεί και με τη χαρακτική. Χαρακτικά της Αναστασίας Κροκίδη υπάρχουν στην μόνιμη έκθεση της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Η ζωγραφική εργασία του Θεόφιλου Γραμμένου τα τελευταία είκοσι χρόνια κινείται γύρω από την υδατογραφία. Κύρια κατεύθυνση του είναι η τοπιογραφία.

Ο καλλιτέχνης δημιουργεί με πειθαρχία και υπομονή, με ένα καθαρά προσωπικό ύφος, με ξεχωριστή πινελιά και με καταπληκτική αίσθηση των χρωμάτων και του φωτός. Τα έργα του έχουν ζωγραφιστεί χωρίς τη χρήση σχεδίου, με στόχο την άμεση καταγραφή της εντύπωσης. Σκοπός της έκθεσης είναι να συγκεντρώσει και να αναδείξει τους καταξιωμένους καλλιτέχνες και το σπουδαίο έργο τους.