ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
10/11/14 – 30/11/14

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

 

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1963. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα, Eπικοινωνία στην Αγγλία (Master of Arts στο Λονδίνο και Διδακτορικό στο Leicester), Σχέδιο και Ζωγραφική σε σχολές και ατελιέ καθιερωμένων ζωγράφων στην Αγγλία και την Αθήνα.

H μακρά του έρευνα στην ιστορία της τέχνης και στην εικαστική δημιουργία, έτσι όπως εκφράστηκε διαχρονικά στα διάφορα ρεύματα και σχολές και η μελέτη του σε μεγάλα Μουσεία και πινακοθήκες (National Gallery London, Εθνική Πινακοθήκη, Tate, Louvre, Brera, Hermitage, Vienna, Munich, Orsay, Monet-Marmotan, Pompidou, Picasso κλπ) εμπλούτισε τις επιρροές του και καλλιέργησε μια στέρεα καλλιτεχνική παιδεία, η οποία αποτυπώνεται στα έργα του με άποψη και διεισδυτική ματιά.  Με μια διαφορετική θέαση πέρα από την απλή αναπαράσταση που διερευνά την άρρητη ουσία της υπόστασής και τη σχέση της  με το υπερβατικό, η Εικαστική του Γλώσσα και η Τεχνική εντάσσουν στο πέρασμα του χρόνου το δίδαγμα των μεγάλων μαέστρων της ζωγραφικής σε ένα προσωπικό του νεοεξπρεσιονιστικό ιδίωμα.

Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Αθήνα, την Κέρκυρα και το εξωτερικό και έργα του βρίσκονται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.

Η παρούσα έκθεση αποτελεί  μια αναδρομική θεώρηση στη διαδρομή του ζωγράφου, των καλλιτεχνικών του αναζητήσεων και  τεχνοτροπιών.