ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΙΟΛΑΝΔΑΣ ΑΝΘΗ ΒΑΡΟΤΣΗ
19/02/14 – 14/03/14

Η Κερκυραϊκή Πινακοθήκη εγκαινιάζει  στις 19 Φεβρουαρίου του 2014 το ζωγραφικό έργο της Ιολάντας Άνθη - Βαρότση. Η θεματολογία των έργων της αυτή τη φορά είναι ανθρωποκεντρική με έμφαση στο ανθρώπινο σώμα και το πρόσωπο. Είναι εντυπωσιακό να διαπιστώνουμε ότι ακόμη και σήμερα στην εποχή της καταιγιστικής παραγωγής εικόνων με γυμνά σώματα, μια ανθρώπινη φιγούρα χωρίς ρούχα μπορεί να διατηρήσει τόσο έντονα το μυστήριο της ή να προκαλέσει αμηχανία.

Η ζωγράφος, μας παρουσιάζει το γυμνό σώμα σε αισθησιακές στάσεις και κινήσεις. Στην έκθεση θα μπορούσε να κυριαρχεί ο τίτλος "μπλε αποτυπώματα". Επικρατούν κυρίως οι ψυχρές αποχρώσεις τις οποίες η κα Άνθη θεωρεί "πιο πνευματικές", κοντά στο μεταφυσικό στοιχείο από το πρωσικό βαθύ μπλε έως το πετρόλ και το τιρκουάζ. Μέσα από  αυτά τα ψυχρά χρώματα και τις τονικές αντιθέσεις προκαλεί τον θεατή να προσεγγίσει με μια άλλη ματιά την αναπαράσταση του γυναικείου σώματος.

Η κα Άνθη τονίζει πως: ‹‹κάθε πίνακας με γυμνό δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ακόμη μια προσπάθεια απεικόνισης των ανεξάντλητων πτυχών της ανθρώπινης ψυχής››.