ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  - LARISA LASHKO
30/11/15 – 30/01/16

ΛΑΡΙΣΑ ΛΑΣΚΟ

 

 Η Λαρίσα Λάσκο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λευκορωσία, στην πόλη Μογκιλιόφ. Από μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερη κλίση στην ζωγραφική. Σε ηλικία 10 ετών φοίτησε σε σχολείο Καλών Τεχνών στη γενέτειρά της, από όπου αποφοίτησε μετά από έξι χρόνια. Συνέχισε τις σπουδές της στο Κρατικό Κολλέγιο Καλών Τεχνών Α.Κ Γκλέμποφ στην πόλη του Μίνσκ (1972-1976) με εξειδίκευση στο καλλιτεχνικό σχεδιασμό (4 χρόνια).

Εργάστηκε σε πολλές εταιρίες ως ζωγράφος και έχει παρουσιάσει πίνακες της σε ομαδικές εκθέσεις στην πόλη του Μινσκ. Έργα της εμπνευσμένα από τη φύση, την καθημερινότητα, την ιστορία και την παράδοση της πατρίδας της βρίσκονται σε τοίχους, σχολεία και καταστήματα. Τοιχογραφίες και έπιπλα σε παραδοσιακό στιλ "χοχλομά", έχουν δωρηθεί σε παιδικό σταθμό στο Μίνσκ και στο Λανγκέπας, πόλη της Σιβηρίας, όπου εργάστηκε ως ζωγράφος 5 χρόνια (1980-1985) στην εταιρεία "Λουκόιλ". Εκεί είχε συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 1999 και από το 2008 ζει μόνιμα στην Κέρκυρα, της οποίας οι ομορφιές την εμπνέουν καθημερινά. Αγαπημένα της θέματα είναι η ελληνική φύση, το ηλιοβασίλεμα, τα λουλούδια, τα δέντρα και από αυτά περισσότερο λατρεύει τις ελιές και τους ελαιώνες.

Χρησιμοποιεί κυρίως λαδομπογιά και παστέλ. Της αρέσει ιδιαίτερα να ζωγραφίζει τοπία, νεκρή φύση και πορτρέτα.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 έργα της εκτέθηκαν στο 41ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Είναι μέλος των εικαστικών καλλιτεχνών του Ομίλου της Unesco και θα λάβει μέρος με έργα της σε έκθεση του Ομίλου στην Αθήνα (13 - 20 Δεκεμβρίου 2015).