ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΚΑΛΕΦ

08/06/2016- 07/07/2016

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γιώργος Μικάλεφ

Γεννήθηκα στην Κέρκυρα το Δεκέμβρη του ’85. H έντονη ανάγκη για δημιουργία με ώθησε να ασχοληθώ από μικρός με τις καλές και τις …κακές τέχνες σε αρκετές απ’ τις μορφές τους… Η ζωγραφική και το γράψιμο ήταν αυτά που με απασχόλησαν περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Ό,τι δεν μπορώ να εκφράσω με λέξεις, το ζωγραφίζω και ό,τι δεν μπορώ να ζωγραφίσω το καταγράφω, ακολουθώντας πάντα ένα αυστηρά προσωπικό μονοπάτι. Από μικρό παιδί χρησιμοποιούσα μολύβια και μαρκαδόρους για να προεκτείνω τη ψυχή μου πάνω στο λευκό χαρτί και έκτοτε δεν σταμάτησα να ζωγραφίζω, να δημιουργώ και να πειραματίζομαι πάνω σε κάθε είδους επιφάνεια με χρώματα και με υλικά που μου κέντριζαν το ενδιαφέρον και την περιέργεια.

Το 2010 έγινα μέλος της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης και άρχισα να εκθέτω έργα μου σε ομαδικές εκθέσεις. Ήρθα σε επαφή με τους ζωγράφους του νησιού και γνώρισα πολλούς από αυτούς καθώς και τον μετέπειτα φίλο και συνεργάτη, Παναγιώτη Μαυρόπουλο. Την ίδια χρονιά έλαβα μέρος στο 2o festival του Zero Artistic Movement στο Nosotros στην Αθήνα με δύο ταινίες μου stopmotion μικρού μήκους. 

Τον Αύγουστο του 2011 μαζί με το ζωγράφο Παναγιώτη Μαυρόπουλο & τον γλύπτη Γιώργο Μέγκουλα να συνεπικουρεί, πραγματοποιήσαμε έκθεση ζωγραφικής & γλυπτικής στην “Αίθουσα Τέχνης Τένεδος” στην Κέρκυρα. Το φθινόπωρο εκείνου του έτους, μετά από προτροπή του αείμνηστου προέδρου της Εικαστικής Κερκυραϊκής Ένωσης Σπύρου Φρόνιμου, έγινα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙ.Κ.Ε., όπου παρέμεινα μέχρι το Μάη του 2014, οπότε και έφυγα από το νησί.

Παρακολούθησα μαθήματα ζωγραφικής στην “Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας” για ένα έτος με δάσκαλο τον Κώστα Τόμπρο & το 2012 εκθέτω μαζί με τον Παναγιώτη Μαυρόπουλο στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Το 2013 πραγματοποιώ την πρώτη μου ατομική έκθεση “Μια Διπολική Διαταραχή των Χρωμάτων”  στην  Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Το 2014 παντρεύτηκα και μετακόμισα μόνιμα στην Αθήνα. Το καλοκαίρι του 2014 πραγματοποίησα τη δεύτερη ατομική μου έκθεση με τίτλο “Agnus Hominis” στις Σπέτσες στο χώρο του  “Ορλώφ-restaurant” και στη συνέχεια συμμετείχα σε δύο ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα ενώ πρόσφατα πραγματοποίησα και την ατομική έκθεση «Μινώταυροι» στο Παγκράτι.

Μαζί με τον Παναγιώτη Μαυρόπουλο  έχουμε διοργανώσει και εμψυχώσει διαδραστικές ζωγραφικές εκδηλώσεις για παιδιά στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στην Κορακιάνα. Έχω ασχοληθεί επίσης με την εικονογράφηση βιβλίων, μεμονωμένων διηγημάτων & ποιημάτων  καθώς και με τη δημιουργία εξωφύλλων underground μουσικών σχημάτων (Romeo Was A Jerk, Γραμματείς & Φαρισαίοι, Friends of Zero…). Παράλληλα με τη ζωγραφική επιδόθηκα στη συγγραφή ποιημάτων, διηγημάτων και παραμυθιών για ενήλικες. Τα γραπτά μου κυκλοφορούν ελεύθερα σε ψηφιακή μορφή  μέσω διαδικτυακών εκδόσεων που διατηρώ καθώς και σε άλλες λογοτεχνικές σελίδες. Ποιήματα & διηγήματα μου περιλαμβάνονται επίσης σε δύο συλλογές.