ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

12/10/2016- 21/11/2016

Η έκθεση του Κώστα Γραμμένου είναι ένα ταξίδι με πολλούς σταθμούς, όπως την παλαιά πόλη της Κέρκυρας, τα μνημεία και τα τοπία της. Ο καλλιτέχνης, με τον δικό του απλό τρόπο, που κινείται στα όρια του ρεαλισμού και τα πλούσια χρώματα, μας μεταφέρει την συναισθηματική του φόρτιση καθώς επίσης και σημαντικές ιστορικές αναφορές για την Κέρκυρα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα πριν από 80 χρόνια. Η οικογένειά του ήταν πολύ φτωχή και οι οικονομικές δυνατότητές του για κάποιο λαμπρό μέλλον περιορισμένες. Επιπλέον, ο πόλεμος και η κατοχή με τα επακόλουθά της συντέλεσαν ώστε η ζωή του να είναι ιδιαίτερα φειδωλή σε χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές.

Τέλειωσε το λύκειο και σπούδασε γραμμικό σχέδιο στη σχολή "Καποδίστρια".

Ασχολήθηκε επιτυχώς με τον κλασσικό αθλητισμό και αργότερα με τις καταδύσεις. Παράλληλα στο στρατό υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός σε μια περίοδο τελέσεων μεγάλων στρατιωτικών ασκήσεων. Όλα αυτά τον έφεραν κοντά στη φύση την οποία πάντα λάτρευε και αισθανόταν ταυτισμένος απόλυτα με αυτή.

Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε στη ζωγραφική ως επί το πλείστον είναι εμπνευσμένα από τη φύση, τοπία σε συνδυασμό με την χλωρίδα και την πανίδα, χερσαία ή  θαλάσσια.

Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική σε μεγάλη ηλικία. Σ’ αυτό τον βοήθησε  με τις γνώσεις του ο  ζωγράφος  και φίλος του, Σπύρος Φρόνιμος, και η Αλεξάνδρα Μεταλληνού με την προβολή του στο περιοδικό "Σπερατζάδα τσου Κορφούς".

 Έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις, εντός και εκτός Κέρκυρας και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος της ΕΙ.Κ.Ε. και μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.