ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ

07/06/2017- 30/06/2017 

Ο Δημήτρης Σαρακηνός, με καταγωγή από την Κασσιόπη της Κέρκυρας, εμπνέεται από την ομορφιά του τόπου του και οδηγείται σε συνθέσεις γεμάτες χρώμα, αισιοδοξία και φως. Ελαιόδεντρα, κτίρια και εκκλησίες, κερκυραϊκά χωριά, θαλασσινά τοπία και νεκρές φύσεις, εικόνες οικείες σε όλους μας, δοσμένες όμως μέσα από την προσωπική ματιά του καλλιτέχνη.

Η ελαιογραφία είναι το μέσο έκφρασης που επιλέγει τις περισσότερες φορές ο Δημήτρης Σαρακηνός, στην παρούσα έκθεσή του όμως περιλαμβάνονται και κάποια σχέδια με μολύβι. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Σαρακηνός γεννήθηκε στην Κασσιόπη της Κέρκυρας το 1951. Παράλληλα με τις σχολικές του υποχρεώσεις, σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο στη Σχολή ABC.

 Στην ηλικία των δεκαεπτά ετών τελείωσε τις σπουδές του και συνέχισε τα μαθήματα ζωγραφικής δίπλα στο ζωγράφο Νίκο Ζερβό.

 Το 1984 παρουσίασε την πρώτη του ατομική έκθεση, με τη βοήθεια φιλότεχνων και συλλεκτών της Κέρκυρας. Στη συνέχεια παρουσίασε έργα του σε τρία Κερκυραϊκά Εικαστικά Φθινόπωρα (1990, 1992 και 1993). Το 1996 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση Κερκυραίων ζωγράφων που οργανώθηκε από τη Γκαλερί Πετσάλη, στην Κασσιόπη. Το 1998 συμμετείχε σε ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας.

Την ίδια χρονιά διοργανώθηκε αναδρομική έκθεση με έργα του από την ιδιωτική συλλογή του Μιχαήλ Αγγέλου Βραδή στην Κασσιόπη (Χώρος Τέχνης Michelangelo), η οποία παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά στην Αίθουσα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Κέρκυρας το 1999, ενώ το 2008 πραγματοποίησε έκθεση στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, από κοινού με τον Δημήτρη Μπογδάνο. Έκτοτε έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ διατηρεί μέχρι σήμερα το εργαστήριό του στην Κασσιόπη.

Από το 2008 είναι μέλος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, στη μόνιμη έκθεση της οποίας περιλαμβάνονται έργα του.