Έκθεση Ζωγραφικής 

Ιολάνδα Άνθη - Βαρότση και Βασίλης Λούγγος

16/07/2018 - 29/08/2018

 

Δύο καλλιτέχνες, που δε διστάζουν να επεκτείνουν τη δημιουργικότητά τους και σε άλλους τομείς εκτός από τη ζωγραφική, ενώ δε σταματούν να πειραματίζονται, εκθέτουν αυτή την περίοδο τα έργα τους στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη. Η Κερκυραία Ιολάνδα Άνθη-Βαρότση και ο Λαρισαίος Βασίλης Λούγγος είναι απόφοιτοι Σχολής Καλών Τεχνών και έχουν ήδη αξιόλογη διαδρομή στο χώρο της ζωγραφικής. Μέσα από τις εκφραστικές μορφές της Βαρότση, τα πορτρέτα και τα τοπία του Λούγγου, στην παρούσα έκθεση πραγματοποιείται ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ τους, που θα προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική εικαστική εμπειρία.

 

Εγκαίνια έκθεσης: Δευτέρα 16/07/2018

 

Διάρκεια έκθεσης: 16/07 - 29/08/2018.

 

Ώρες επίσκεψης: 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77, 49132 Κέρκυρα,

Τηλ.: 26610 41085, Fax: 26610 22544, e-mail:  info@corfuartgallery.com, www.corfuartgallery.com

 

 

 

ΙΟΛΑΝΔΑ-ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΝΘΗ-ΒΑΡΟΤΣΗ

 

Η Ιολάνδα-Σωτηρία Άνθη-Βαρότση γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας από όπου αποφοίτησε με άριστα και στη συνέχεια στη Βενετία (Università Internazionale dell’Arte), από όπου απέκτησε δίπλωμα στη συντήρηση λίθινων υλικών και νωπογραφιών. Το 2002 αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών-Κλάδος Διακοσμητικής του Μπάρι, με βαθμό 110/110 και έπαινο. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στα πολιτισμικά αγαθά, το σχέδιο, τη γραφιστική, τη χαρακτική και τη διδακτική.

 

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει διδάξει Καλλιτεχνικά και Ιστορία της Τέχνης σε κρατικά Γυμνάσια της Ιταλίας και έχει πραγματοποιήσει πολλές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ιταλίας, στο πλαίσιο των οποίων έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις.

 

Είναι μέλος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης από το 2012. Διαμένει πλέον μόνιμα στην Κέρκυρα, όπου διατηρεί το εργαστήριό της (Fantasy Art Laboratory-Iolanda's Gallery). Έργα της βρίσκονται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές.

 

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΓΓΟΣ                                              

 

Ο Βασίλης Λούγγος γεννήθηκε στο Καλοχώρι Λάρισας το 1976. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική.

 

Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ως δάσκαλος εικαστικών τεχνών. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και επίσης δάσκαλος μουσικής, με ειδίκευση στα κρουστά.

 

Έχει στο ενεργητικό του ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έχει γράψει μουσική για το θέατρο και έχει δημιουργήσει σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις. Έργα του βρίσκονται στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές. Από το 2017 είναι μέλος της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης.