Έκθεση Ζωγραφικής 

Fernanda Facciolli

11/04/2018 - 11/05/2018

 

Έκθεση ζωγραφικής της Βενετής καλλιτέχνιδας Fernanda Facciolli φιλοξενήθηκε στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη κατά το διάστημα 11/04/2018-11/05/2018.

Η έκθεση έχει τίτλο «Ταξίδι στο χρόνο με τις Θεότητες των ουρανών και των ορέων στα έργα της Fernanda Facciolli» και στρέφεται γύρω από αναφορές στην ελληνική μυθολογία, με έμφαση στις γυναικείες θεότητες και τις προσωποποιήσεις της Θεάς Μητέρας. Το 2017 φιλοξενήθηκε στο Λατινικό Παρεκκλήσι του Παλαιού Φρουρίου Κέρκυρας, ενώ στην εν λόγω έκθεση προστέθηκαν έργα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Φερνάντα Φατσιόλι

Η Φερνάντα Φατσιόλι γεννήθηκε στη Βενετία το 1950, κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο. Ο πατέρας της είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης και καθηγητής ζωγραφικής. Με την ενθάρρυνση των γονιών της, ξεκίνησε να ζωγραφίζει ήδη από την ηλικία των δύο ετών και συνεχίζει αδιάκοπα μέχρι σήμερα.

Αποφοίτησε από το Καλλιτεχνικό Λύκειο Βενετίας. Σπούδασε γραφιστική στην ίδια πόλη και στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βενετίας. Παρακολούθησε επίσης ιδιαίτερα μαθήματα από τον επαγγελματία ζωγράφο Roberto Valle και σπούδασε ξυλογραφία στην Ακαδημία του Ουρμπίνο. Δίδαξε στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Βενετίας και στο Ινστιτούτο Τεχνών από το 1972 έως το 2007, αρχικά αρχιτεκτονική και αργότερα τεχνικές ζωγραφικής. Τα ζωγραφικά και γραφιστικά έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές και σε αρκετές γκαλερί στην Ιταλία και την Ευρώπη.

Το 2009 έγραψε τα κείμενα του καταλόγου F. Facciolli: Έργα από το 2006 έως το 2009. Το 2014 επιμελήθηκε τον κατάλογο Ο Παυσανίας στα χνάρια του Ησίοδου, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Marcianum Press. To 2016 έγραψε τα κείμενα για τη μονογραφία Το Ουράνιο Βασίλειο της Μέδουσας, Μητριαρχικές Θεότητες στην Κόρκυρα, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Image dgd της Ελβίρας Μεταλληνού.

Λόγω της μεγάλης αγάπης της για την Ελλάδα, η καλλιτέχνιδα επισκέπτεται τη χώρα μας τουλάχιστον τρεις φορές το χρόνο. Η ίδια ζει και εργάζεται στη Βενετία, όπου διατηρεί το εργαστήριό της στη διεύθυνση 911/a campiello del sole, κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο.

www.fernandafacciolli.it- Art Gallery II Dictynneion,Venice