Έκθεση Χαρακτικής

16/10-31/11/2019

 

 Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 19:00 η Έκθεση Χαρακτικής στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα της κερκυραϊκής χαρακτικής από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, επιλεγμένα από την μόνιμη συλλογή και το αρχείο της Πινακοθήκης.

 

 Οι χαράκτες Λυκούργος Κογεβίνας, Μάρκος Ζαβιτσιάνος, Νικόλαος Βεντούρας, Σπύρος Πογιάγος, Γιώργος Κεφαλληνός, Άρια Κομιανού, Ιωάννης Δημητράτος, Γιώργος Κουλούρης, Σπύρος Αλαμάνος, Γιάννης Παχής, Theresa Nicholas, Άγγελος Γερακάρης, Αναστασία Κροκίδη, Παναγιώτης Μαυρόπουλος, Δημήτρης Μηλιώτης, Μαρίνα Μαρβελάκη, Μαρία Σπύρου, Ιολάνδα Ανθή Βαρότση, Πηνελόπη Βολτέρρα, Φώτης Βάρθης και Μαριαλίζα Κάμπη, σε μία τιμητική έκθεση για την προσφορά τους στην εξέλιξη της τέχνης της χαρακτικής.

 

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου Η Χαρακτική και τα χαρακτηριστικά της, μέσα από την Αίθουσα Χαρακτών της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, το οποίο εκδίδεται από την Κερκυραϊκή Πινακοθήκη και διαμορφώθηκε με βάση τη μελέτη των έργων που εκτίθενται στην Αίθουσα Χαρακτικής, στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αποτελεί ένα σχεδίασμα της ιστορίας της νεοελληνικής χαρακτικής, στο οποίο δίνονται τα χαρακτηριστικά της, οι δημιουργοί της, τα είδη και οι τεχνικές της καθώς και η εξέλιξή της στον ελλαδικό χώρο και πιο συγκεκριμένα στην Κέρκυρα.

 

Διάρκεια Έκθεσης: 16/10 - 30/11/2019

 

Εγκαίνια: Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 19:00

 

Ώρες Επίσκεψης: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00-14:00 και 18:00-21:00

 

Διεύθυνση: Ιωάννου Θεοτόκη 77, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων

Τηλέφωνο: 2661041085