Έκθεση ζωγραφικής


Στέφανος Γαστεράτος


09/01/2019 - 31/01/2019


Από την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων της Κερκυραϊκής Πινακοθήκης, η έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Γαστεράτου, με τίτλο "Στιγμές στο χρόνο".

 

Αποτελείται από ένα σύνολο εικόνων στις οποίες ο ζωγράφος έχει αποτυπώσει μικρές στιγμές της καθημερινότητας που τον ενέπνευσαν καλλιτεχνικά. Στιγμές φαινομενικά ασήμαντες αλλά γεμάτες έμπνευση, φαντασία, πρόσωπα, τοπία, γεμίζουν τον καμβά με χρώματα και σχήματα, δημιουργώντας ένα αρμονικό εικαστικό αποτέλεσμα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στον μοναδικό κόσμο του καλλιτέχνη. Ο ίδιος δηλώνει για τη θεματολογία της έκθεσης του: <<"Στιγμές  στο χρόνο" είναι για μένα οι στιγμές που είδα κάτι, έκανα σκέψεις, στοχασμούς και  στάθηκα και τις φύλαξα μέσα μου. Είναι  μια παμπάλαια ελιά, που στάθηκα να της μιλήσω και να την αγκαλιάσω . Είναι  μια θάλασσα γνωστή μου και μακρινή,  ένα σύννεφο, μία πέτρα, ένα φώς,  ένα πρόσωπό, είναι  χρώματα. Είναι  γύρω μου η δημιουργία που δανείστηκα ,και είναι η φαντασία που δίνει φτερά στη σκέψη και στο χρόνο. Είναι όλα αυτά  που με ενέπνευσαν, και αυτά που τη ψυχή  και το πνεύμα μου γέμισαν>>.

 

 

Διάρκεια έκθεσης: 09/01/2019 - 31/01/2019.

 

 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ

 

Ο Στέφανος Γαστεράτος γεννήθηκε το 1956 στην Λευκίμμη της Κέρκυρας, τον τόπο που μεγάλωσε μέχρι τα 13 του χρόνια. Έζησε πολλά χρόνια στη Γερμανία όπου μετακόμισε με την οικογένεια του.

 

Αποφοίτησε από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Γερμανίας και συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών ABC της Φρανκφούρτης, με ειδίκευση στον τομέα της ζωγραφικής.

 

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα ολοκλήρωσε την αντίστοιχη καλλιτεχνική σχολή της ABC στην πατρίδα του. Σήμερα ζει μόνιμα στη γενέτειρα του, την Λευκίμμη Κέρκυρας.

 

Έχει πραγματοποιήσει προσωπικές εκθέσεις ζωγραφικής και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του Λευκίμμη και κεντρική Κέρκυρα, όσο και στο νομό Θεσπρωτίας.

 

Φιλοτεχνεί επαγγελματικά χώρους όπως ξενοδοχεία και καταστήματα.